Copyright en auteursrechten van onze aangeboden objecten !

Mededelingen van het Coha.nl team
(Alleen medewerkers van het Coha.nl team kunnen hier berichten plaatsen)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Conner
Berichten: 963
Lid geworden op: 13 jul 2015, 00:43
Contacteer:

Copyright en auteursrechten van onze aangeboden objecten !

Bericht door Conner »

Beste mede hobbyisten,

Elke dag weer zijn vele objectenmakers bezig om onze hobby te verrijken en dat geheel kosteloos en voor ieders plezier, dit komt dan wel online met een paar spelregels die je moet accepteren voordat je een download installeert.

In de afgelopen dagen merken wij op dat het gebruik van objecten online gedownload of al aanwezig in de simulator van de diverse objectenmakers, niet helemaal duidelijk is bij een ieder hoe hier mee moet worden omgegaan als je van plan bent om je eigen gemaakte route te publiceren freeware en of als payware route online wil zetten.

Vandaar dat we samen als objectenbouwers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België de handen ineen hebben geslagen om voor eens en altijd bij een ieder duidelijk te maken wat wel en niet mag met onze objecten.

De allerbelangrijkste regel is dat je de Downloads van een objectenbouwer voor eigen gebruik download en alleen zelf mag gebruiken en niet verder verspreid en of aanpast en dus ook niet mee mag geven met je route als je die als free en of payware aanbied online.

Degene die alles tegelijk willen hebben in 1 download beschouwen we in onze ogen niet als hobbyist maar zien de simulator meer als een game die je even snel speelt en dan aan de kant gooit. Advies is koop een ander programma als TSW 1, 2 of 3 dan heb je alles in een download. Een hobby kost nu eenmaal wat tijd en zo kun je ook meer genieten van al het mooi’s dat we hebben gemaakt door de vele jaren heen en het je dus wat moeite kost om het allemaal bij elkaar te sparen. Voor verdere hulp mag je op de diverse fora’s om hulp vragen.

Vele route bouwers weten dit natuurlijk al en houden zich daar netjes aan maar er lopen ook cowboy’s in de wereld rond die dus onze spullen willen misbruiken voor eigen gewin en niet helemaal begrijpen dat wij als freeware objectenmakers meer auteurs rechten hebben dan payware.

Bij payware koop je namelijk het product en is het product van jouw met ook daar regels van normaal gebruik en geen verdere verspreiding. Op de een of andere manier word dit vaak wel geaccepteerd en begrijpt men dat de copyrights gerespecteerd dienen te worden.

Echter bij freeware mag je vrijwillig het objectenpakket downloaden maar wel onder strikte voorwaarden die opgesteld zijn door de objectenbouwers zelf zoals ook DTG, CoHa, Frison, Sjef61, Gert Meering, Christrains en alle verdere objectenbouwers die dus regels hebben opgesteld over het gebruik van hun object.

Een route maken en die verkopen zit er dus niet in zonder toestemming “vooraf” van ons objectenmakers als je onze objecten wil gebruiken in je route. Ook is het niet fraai om een route te maken voor eigen gewin en dan plaatjes laten zien met Freeware objecten zonder vooraf toestemming te hebben gevraagd van de desbetreffende objecten maker(s) en er dan maar vanuit gaat dat het allemaal ok is en ons wil dwingen tot een akkoord omdat een ieder dat verwacht in jouw route omdat jij ze daar lekker mee hebt gemaakt om daarna verbolgen te zijn als je uiteindelijk het akkoord niet krijgt !

Wij krijgen signalen door dat er routebouwers denken dat objecten gemaakt gratis en als freeware online staan zomaar mogen worden gebruikt naar eigen behoefte zonder onze toestemming. Ook word het spelletje gespeeld door te opperen dat ze dan maar de route online willen zetten met een donatie systeem. Allemaal fout dus je hebt niet het recht om als routebouwer een route te maken voor eigen gewin zonder hier van alle content makers toestemming te hebben gehad voor gebruik van objecten in een payware route.

Dus nogmaals de volgende regels als je objecten download bij een objectenmaker:
• De download is alleen voor eigen gebruik en mag niet verspreid worden
• De download mag niet worden aangepast/gerepaint en of in onderdelen veranderd zonder toestemming van de auteur.
• De textures gebruikt om een object te maken mag je niet verder gebruiken in welke zin dan ook, zo ook niet op een eigen object
zonder toestemming vooraf.
• Het gebruik van onze objecten in een payware route mag niet worden vertoont door screenshots of als mededeling online voordat er toestemming is van de contentmakers

De objecten gemaakt door een auteur daarvan rusten alle auteursrechten ten alle tijde bij de auteur zelf. Bij de meeste objectenmakers mag je de objecten alleen voor jezelf gebruiken zonder hier rechten over te krijgen en of te claimen en dit word dan ook kenbaar gemaakt als je dus het object download en installeert en je dus met de regels die vooraf worden duidelijk gemaakt akkoord gaat. Ben je het daarmee niet mee eens heb je dus zelf de keuze om een object wel of niet bij je zelf te installeren en te gebruiken. Installeer je deze wel dan word geacht dat je jezelf aan de spelregels houd en deze respecteert wat je dus ook doet bij payware pakketten !

Dus een route maken die je wil verkopen op welke manier dan ook word ten zeerste afgeraden omdat je al erg snel toch onderdelen aan het gebruiken bent waar jezelf niet zelf de auteur van bent en je dus het recht ook niet hebt om de route te verspreiden !

Laten we met zijn allen de auteursrechten respecteren en er gewoon van genieten dat je dagelijks gratis hele object pakketten gratis en of voor een klein bedrag kan downloaden bij de verschillende objecten makers en dat niet alles geld hoeft te kosten in deze wereld.

Wil je dus een route bouwen voor eigen gewin zul je in theorie zelf je eigen simulator moeten bouwen inclusief dat je alle objecten zelf moet maken zodat je overal zelf de auteur van bent. Dus ook al ben je jaren bezig met je route de content is nooit helemaal van jezelf alleen en is dus geld vragen voor een route in Ts een illusie zonder het copyright en auteursrecht van de content makers te overtreden.

Bedankt voor jullie aandacht in deze namens alle content makers !
Plaats reactie